E-sigaret propaganda gebed zonder eind

Als damper – aankomend, beginnend of al jaren dampend – heb je het hoogst waarschijnlijk allang gemerkt. Een alsmaar voortdurende E-sigaret propaganda tegen het elektrisch dampen. Sinds 2011, al vier jaar lang, met grote regelmaat negatieve berichtgeving en zelfs leugens over de E-sigaret en E-Liquids. Gif cocktails, formaldehyde, luchtweg irritaties, schadelijker als aangenomen, gateway naar roken enzovoorts. En altijd met groots gebruik van de aanvoegende wijs of conjunctief: “het zou kunnen zijn dat…” – “het is mogelijk dat…” – “het bestaat de mogelijkheid dat…” – “onder bepaalde omstandigheden kan het zijn dat…” – “het is denkbaar dat…” en ga zo maar door.

Een ware geplande campagne die zal voortduren totdat het doel is bereikt. En het doel is om de mensheid tegen beter weten in ervan te overtuigen dat elektrisch dampen slecht is.

Uiteraard allemaal nauwkeurig gepland. Het is geen toeval, het is een concept. Steeds weer opnieuw draait korte tijd voor belangrijke beslissingen van de politiek de media molen weer op volle toeren. Draagvlak creëren bij de nietsvermoedende is het enige doel hiervan. Al 4 jaar lang dezelfde methodiek, je prikt er eigenlijk zo doorheen.

Gelukkig kunnen we de laatste maanden zo nu en dan ook wel eens positieve, constructieve en objectieve berichten lezen over het elektrisch dampen. Maar dat is nog te sporadisch en vaak met de nodige kanttekeningen. De vraag is natuurlijk waarom er zo vijandig, agressief en mensonterend wordt opgetreden tegen het elektrisch dampen. Zeker als aankomend of beginnende damper zal je jezelf afvragen wat je nou moet geloven. Om wat meer duidelijkheid te scheppen in dit vraagstuk zetten we op een rijtje welke organisaties er tegen het elektrisch dampen zijn en waarom.

E-sigaret propaganda – wie sturen dat aan?

Het elektrisch dampen kent 4 grote directe vijanden, te weten:

  1. De Tabaksindustrie
  2. De Farmaceutische industrie
  3. De Staat
  4. De WHO

Waarschijnlijk had je al zo’n vermoeden dat het om deze grootmachten ging. Kom je aan hun geld of ideologie, is de vriendschap voorbij. Nummer 4 in het rijtje is wellicht een vijand van nummer 1 maar desondanks toch ook tegen het elektrisch dampen. Wereldmachten waar je niet zomaar even tegen op kunt boksen.

Elektrisch dampen is onomstotelijk bewezen, met al meer dan 350 wetenschappelijke onderzoeken, veel minder schadelijk dan tabak roken. Het is de uitvinding waar velen van ons al tientallen jaren naar op zoek zijn. Eindelijk kan de roker effectief worden geholpen en de mensheid van de tabak af worden gebracht. Het kan ongelooflijk veel mensenlevens redden. Hadden wij ooit gedacht nog van de tabak af te kunnen komen?

Het is puur geluk dat wij het mogen meemaken. Het is een revolutionaire uitvinding, een zegen, sensationeel! Maar we zullen ervoor moeten vechten anders zijn we het ook zo weer kwijt.

Ondanks al het goede van elektrisch dampen zullen deze organisaties er alles aan doen om verliezen te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ongeacht of daar mensenlevens mee gemoeid gaan. Ze gaan letterlijk en figuurlijk over lijken en zullen niet schromen hun eigen huid te redden.

De media organisaties, waarvan het gros niets meer doet dan het slechte nieuws brengen, realiseren zich nog te weinig dat het tij zich straks volledig tegen hen zal keren. Hierover straks meer. We kijken nu eerst naar de Big 4, die de strijd tegen het elektrisch dampen hebben opgezet.

De Tabaksindustrie

Elke damper die geen tabak sigaretten meer koopt veroorzaakt verlies. Wereldwijd gezien gaat het over immens grote miljarden bedragen. Het elektrisch dampen kan deze industrie een behoorlijke knauw geven en op langere termijn murw schieten. Dat deze industrie niets om uw gezondheid geeft was natuurlijk voor het bestaan van het elektrisch dampen al een feit.

De Farmaceutische industrie

De leverancier van onder andere de “stop met roken” middelen die elke roker wel eens heeft geprobeerd. Of zelfs meerdere malen heeft geprobeerd omdat deze middelen over het algemeen gewoon niet werken. Zij verzorgen u overigens ook met medicijnen als u ziek bent geworden van bijvoorbeeld het roken. Een miljarden business waar elektrisch dampen behoorlijk negatieve invloed op kan uitoefenen voor wat betreft de omzet op deze middelen en medicijnen. Dat deze industrie positief met ons meedenkt aangaande elektrisch dampen was voor hen een droom. “Een E-sigaret is geen geneesmiddel“, zei de rechter.

De Staat

Opnieuw gaat het om geld, heel veel geld. Tabak accijns vult de staatskas elk jaar met miljarden en elektrisch dampen verminderd dat pijnlijk. De opkomst en ontwikkeling van deze “boosdoener” moet natuurlijk worden afgeremd of geëlimineerd. Of het voor onze gezondheid nou beter is of niet is niet belangrijk. De E-sigaret is wel veel minder ongezond dan tabak, maar we kielhalen hem toch. In andere Europese landen is de prijs van E-Liquid al verdrievoudigd door accijns. Vanuit deze hoek kan je dus ook weinig medewerking verwachten, eerder de ene onzinnige regelgeving na de andere. Het stelselmatig de kop indrukken en controleren van de geldstroom is voor deze partij de gekozen strategie.

Dit is op zijn zachtst uitgedrukt zeer kwalijk! Protest en niet over ons heen laten walsen is de enige optie die we hebben. Terugvechten! Samen! Wij en toekomstige dampers hebben recht op dit geweldige alternatief voor de tabak sigaret! En wel in zijn modernste uitvoering voor acceptabele bedragen zonder hoge accijnzen.

De WHO

Je zou het misschien niet verwachten, maar de World Health Organization is waarschijnlijk de meest agressieve vijand van het elektrisch dampen. Deze organisatie heeft natuurlijk het beste voor met onze gezondheid en verricht absoluut goed werk, maar streeft ook een onomstreden doel na, namelijk: een verslavingsvrije wereldbevolking. Om dat doel te bereiken wordt soms zeer agressief opgetreden. Rokers zijn al stelselmatig naar de rand van de normale beschaving verschoven en elektrisch dampen wordt als alternatief simpelweg totaal niet geaccepteerd.

In veel landen opereert de WHO onder het dak van zeer belangrijke instituten met hoog aanzien die daadwerkelijk veel goede zaken doen zoals bijvoorbeeld onderzoek naar kanker. Vertegenwoordigers van het WHO zijn grootmeesters in het negatief interpreteren en manipuleren van wetenschappelijke onderzoeken en cijfers. Ze halen een gedegen onderzoek of uitspraak door hun ideologische gehaktmolen en lanceren het op slinkse wijze op geplande tijdstippen in de media. Op die manier dat het precies in hun ideologie past. Het is hun beroep de zeer starre interesses – een verslavingsvrije wereldbevolking – van het WHO uit te dragen, het zijn geen wetenschappers. Zij hebben het voordeel altijd geloofd te worden en slechts zelden op uitspraken of stellingname te worden gecontroleerd. Als de WHO iets roept, is het voor de politiek en media wet en nemen een aantal grote mediastations het voortouw en de rest volgt vanzelf.

De Media

Vooral de Main Stream Media en haar directe aanhangers weten dit natuurlijk en spelen het spel (noodgedwongen) mee. De kleinere, maar zo langzaam aan ook de grotere mediastations, verliezen hiermee uiteindelijk hun gezicht. Deden ze het al niet zo goed en kiepen ze er dan nog een paar slecht onderbouwde, foute berichtgevingen over de E-sigaret overheen, zijn ze voor een steeds groter wordende bevolkingsgroep voorgoed afgeschreven. Men gelooft ze niet meer, de dampers zelf natuurlijk al helemaal niet.

Alternatieve media is wat dat betreft een uitkomst. Gelukkig is het niet moeilijk om op het internet serieuze en goed onderbouwde informatie te vinden over het elektrisch dampen. Met een aantal clicks kan je de goede bronnen van E-sigaret E-sigaret informatie vinden, maar de beginnende damper kan nog weleens wat moeite hebben in het begin.

Resumé

Geloof niet direct alles wat er geroepen wordt via de Main Stream Media. Dat geldt niet alleen voor de E-sigaret propaganda rondom het elektrisch dampen. Dat geldt voor bijna alles. Ik zelf geloof sinds jaren niet meer in de Main Stream Media. Op een gegeven moment is er een bepaalde gebeurtenis waar je je in verdiept en de oogjes gaan verrassend ver open. Het wordt teveel gebruikt om ons te laten geloven wat in het straatje past van de politiek en niet meer om ons de echte feiten te berichten. Op veel vlakken is daarom de alternatieve media via internet een uitkomst.

Vanwege de wetgeving heeft deze pagina geen eigen facebook. Maar wellicht uzelf wel en wilt u dit delen? Dat kan.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter