E-sigaret Dampen.nl - Alles voor en over elektrisch roken - E-sigaret informatie 2020

Gastenboek: berichten van (startende) dampers

Uiteraard zijn we allemaal benieuwd of de E-sigaret nou echt werkt in de praktijk, of dat het puur verkoopparaatjes zijn. Daarom kan iedereen zijn of haar eigen ervaring met de elektrische sigaret delen. Wij kunnen wel overtuigd zijn maar veel mensen lezen ook graag de ervaring van andere mensen voor ze een E-sigaret kopen. En natuurlijk is het ook afhankelijk van welke E-sigaret u gebruikt heeft en hoeveel u gerookt heeft vooraf, maar wij denken dat er genoeg ervaringen zijn van mensen die succesvol gestopt zijn met roken met de elektrische sigaret. Deel ze daarom hier. U helpt andere mensen om wellicht ook succesvol te stoppen met roken. Een voorbeeld ziet u ook onder de link: roken verslaan met de e-sigaret
Dit zijn de verhalen die we bedoelen, en waarmee we u en anderen hopelijk kunnen overtuigen om de sigaret te verruilen voor de e-sigaret.

Reviews of beoordelingen

Zoals iedereen zijn we altijd op zoek naar verbeteringen, en natuurlijk zijn we erg benieuwd wat u van alle informatie vond. Heeft u kunnen vinden wat u zocht? Laat dan een review achter zodat andere mensen weten dat ook zij kunnen vinden wat ze zoeken.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 4,55 out of 5)
Laden...

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres op: 42.202.17.139
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
47 berichten.
Elly uit Breda heeft geschreven op 5 februari 2020:
Sinds eind augustus ben ik "weer" begonnen met dampen. Ooit al eens een poging ondernomen maar dat was het toch niet voor mij. Tot mij op een gegeven moment de sigaretten niet meer smaakten en het roken me steeds meer tegen ging staan. Heb 15 jaar gerookt en nu net een kleine erbij vroeg ik mezelf al f waar ik nu mee bezig ben eigenlijk. Dus hup weer naar de winkel en een nieuwe e-sigaret gekocht, de justfog q16. Wat begonnen met experimenteren met smaakjes enz en ben overstag. Heb na drie weken nog een sigaretje gerookt en bah wat smerig vond ik dat. Die smaak in mijn mond, vond het echt niet lekker. Nu ben ik bijna een half jaar verder en zit nu op 3 mg nicotine. Ongeveer een maand per nicotine aan het afbouwen. Nu ga ik snel over op 0 en dan is het een kwestie van de gewoonte afleren ;)
joop uit amsterdam heeft geschreven op 24 december 2019:
Wie kan mij helpen ? ik was super verslaaft aan het roken 2 pakjes per dag , nu een maand gestop met roken door de e sigaret maar ik gebruik het erg veel, ik kan niet zonder de e sigaet meer zit nu wel op 3 mg nicotine , maar ik denk dat ik aan de smaak van de E-liquids verslaaft ben :( ik moest stoppen met het roken ik kreeg last werd beroerd vaaken onwel. Maar nu gebruik ik de e sigaret erg veel is dit gevaarlijk ?, ik kan nog niet zonder de e sigaret heb nog erg trek in een sigaret. Thanks
Emy Jer uit Zaanstreek heeft geschreven op 8 februari 2019:
Nou, wat een fantastische uitvinding, ik kreeg het al eerder aangeraden, en ben nu maar begonnen met het "dampen/vapen" Ik gebruik zelf een zensations met schroefvullingen die je er indraait, laad hem op met de usb, en doe dit nu bijna zestig uur! De eerste 2 dagen waren even mijzelf aanleren dat het proces van s'ochtends een pakje kopen, en het nachecken van de aansteker, etc etc, het cirkeltjes blazen ( wat ik ontzettend tijdsverdrijvend leuk ben gaan vinden ) , een beetje moeizaam is gaan wezen tot de 3e dag, waarna ik nu ik dit typ blij ben dat ik niet stiekem toch een pakje ben gaan halen, ik rookte zelf bijna 15 jaar, ben nu bijna 30, en merk direct het verschil, het halen van een pakje heb ik nu vervangen met het halen van een ijs cappuchino, en het cirkeltjes blazen kan ik nu nog steeds, hihi! Ik zat altijd even tegen de verwarming aan met mijn ijs koffie en die oude gewoonte, dat doe ik nu ook gewoon maar met mijn e-smoker. Werkt voor mij en zo te leren voor anderen WONDEREN. Fijn dat het zo aan is gaan slaan. Het rookvrije leven trekt mij niet meer. Tot ziens!
Silke uit Houthalen heeft geschreven op 13 januari 2019:
Ik ben nu 6 dagen gestopt met roken dankzij de elektronische sigaret. Ik denk eerlijk gezegd dat het zonder niet zou lukken. Ik gebruik het niet de hele dag door enkel wanneer ik merk dat ik echt naar een sigaret verlanf of in een stressvol moment zit. Mijn vriend en zijn ouders roken, dus krijg je de gewoonte mee te gaan roken als een van hyn een sigaretn ging roken. Als ik nu zie dat er iemand naar buiten gaat komt die drang wel een beetje terug maar dan grijp ik snel even naar mijn e-sigaret en ben ik weer van de drang af! Mijn mama is 5 maanden geleden gestorven aan kanker ( ze rookte niet, zou overmorgen nog maar 49 worden).. ik heb haar zo zien afzien, waarom zou ik dot mezelf willen aandoen..
EnormeOen heeft geschreven op 5 december 2018:
Sinds 6 weken een JustFog Q16 gekocht en geen sigaret meer aangeraakt. Ik ben wel bang dat ik de ene verslaving met de andere heb vervangen. Heb 12 mg afgebouwd na vier weken naar 9 mg, maar blijf enorm behoefte hebben om de e-sig te gebruiken de hele dag. Ik wil afbouwen van 9 naar 6 naar 3 naar 0 mg, maar gaat dat ooit lukken? Ik maak me best zorgen, ook een e-sigaret is natuurlijk niet gezond.
Hans uit Den Haag heeft geschreven op 18 november 2018:
50 jaar stevig gerookt en diverse pogingen gedaan om te stoppen, het langst heb ik het 10 maanden volgehouden na een hartinfarct. Van alles gerookt, zware shag, half zware shag, normale filtersigaretten, menthol filtersigaretten. Een vriend van mij dampte al een tijdje en probeerde mij steeds over te halen en ik vergeleek het altijd met alcoholvrij bier, voor mij dus niet. Tot op een dag deze vriend mij een JUSTFOG Q16 cadeau gaf. Na een dagje wennen ben ik dus helemaal overstag. Totaal geen behoefte meer aan een sjekkie of gewone sigaretten en nu 2 maanden tabaks vrij. Ik heb inmiddels mijn smaakjes gevonden, tabak met een beetje menthol en cappuccino, helemaal top. Heb er een mod box bij gekocht en heb geรซxperimenteerd met verschillende coils, heb hier ook een voor mij ideale coil/head gevonden. Ik prefereer MTL dampen, ik zal nooit een DL damper worden en die enorme rookwolken hoeft voor mij dus niet. Ik ervaar alleen maar voordelen, mijn huis blijft schoon en stinkt niet meer, ik heb meer lucht en piep en reutel niet meer, mijn neus is schoon. Al met al voor mij geen tabak meer, wat een uitkomst.
Bertie uit Oudenbosch heeft geschreven op 17 augustus 2018:
Sinds 9 weken ben ik aan het dampen..........wat een uitvinding!! Hier had ik veel eerder mee moeten beginnen. Na 45 jaar een flinke kettingrookster geweest te zijn ben ik nu los van de sigaret.Ik zit nu op 12 mg na 9 weken en wil het wat afbouwen betreft Rusti aan doen, ga het zeker niet forceren. De behoefte naar een echte sigaret is er totaal niet meer. Wat gezondheid betreft ben ik er echt veel op vooruit gegaan, niet meer hoesten niet meer piepen en niet meer kortademig bij het trappen lopen. Ben er heel blij mee en ook wel trots op mezelf.
steph heeft geschreven op 12 augustus 2018:
Hoi sinds 2 dagen overgestapt op dampen. merk dat het wennen is, eerste dag nog een sigaret gerookt die me al totaal niet meer smaakte! Nu nog met nicotine, maar wil dit gaan afbouwen tot 0mg. hebben andere hier nog tips in voor mij?
Marco uit Apeldoorn heeft geschreven op 19 april 2018:
Hoi Vind het echt een aanrader. Samen met mijn vader van 82 ben ik overgestapt op het dampen. Mijn vader die bijna 70jaar heeft gerookt rookt nu al zo 3 maanden niet meer. Zijn gezondheid is 100% verbeterd. Voelt zich stukken beter. En geeft nu zelfs aan het jammer te vinden dit niet eerder te zijn gaan doen. Van 4 pakjes zware shag (vader) en 2 pakjes (ik zelf) in de week. Nu helemaal niets meer zitten nu op 3mg nicotine en gaan nu over naar de 0mg. Mijn vader en ik roken menthol en doen het nu meer voor de gezelligheid dan dat we het voor de verslaving doen. Volgens ons is het een dikke aanrader die we iedereen aanbevelen.
Henk uit Geleen heeft geschreven op 23 maart 2018:
Hoi ik wil ff kwijt dat de e-sig een absoluut succes voor mij is geworden Ik damp nu sinds 5 jaar van de starters sig naar nu een mod met 510 aansluiting is echt super.. inmiddels van 18 mg nicotine nu 6 mg..toekomst wil ik naar 3 mg.. Sinds stoppen met echte tabak geen hoesten meer.. fitter gevoel geen echte nicotinedrang meer.. en ik damp ongeveer 2 10 ml flasjes per week.. das [ongeveer 7 euro) wat anders dan 3 pakjes shag met vloei van p/m 22 euro per week.. .. dus ik zeg lang leve de E-smoke methode
Gerri uit Heijen heeft geschreven op 14 maart 2018:
Hier was ik weer! En ja hoor, ik heb sinds 17 januari 2018 geen peuk meer aangeraakt, noch gerookt! Het is me nog nooit zo gemakkelijk af gegaan om te stoppen met roken. Ik heb nu 3 Justfog Q16's omdat deze een relatief klein batterijvermogen hebben. Het wisselen gaat uitstekend en ik damp niet eens voortdurend. Eigenlijk matig; elke twee uren een paar hijsen. Ik ben vanaf het begin op 6 mg/ml nicotine gaan zitten en heb daar absoluut geen problemen mee gehad. Ik hoest niet meer, mijn huid is verbeterd, mijn INR bloedwaarde is verbeterd, ik ben veel goedkoper uit... Wat wil ik nu nog meer? Volgende week bij een controle ga ik mijn huisarts hiermee confronteren. ?
VapeLimbo uit Maastricht heeft geschreven op 25 februari 2018:
Mooie en goede informatieve site over dampen. Zowat alle onderwerpen komen aan bod. Hier zullen veel mensen iets aan hebben. Zowel de beginnende damper als de gevorderde. Ga zo door!
Johny uit Hulst heeft geschreven op 25 februari 2018:
Afgelopen vrijdag heb ik een E-sigaret gekocht. Dat bevalt me goed. En het is nog veel goedkoper ook dan 120 euro per maand aan tabak uitgeven. Je hebt maar eenmalige kosten voor een complete set (39 euro) en de flesjes vloeistof gaat lang mee. Vaarwel tabak!
Brigitte heeft geschreven op 24 februari 2018:
Hallo allemaal, Hier weer eens een berichtje van mij. Yes, ik ben nu 6 weken rookvrij! Nu begin ik trots op mijn eigen te worden?! Om geen paniek meer te ervaren, heb ik een 2e justfog G14 erbij gekocht. Ik behoef geen mod box, want ik was geen zware roker maar een kettingroker. Mijn favo smaakjes blijven de cookies, koffie en caramel met in toekomst vanille. Dit komt het meest in de buurt met nog enigszins tabak smaak. En ze bevallen goed! Enige wat ik echt mis en toch nog hoop te vinden, is een marlboro like liquid...en ik vrees dat dit nooit zal gebeuren, want er is geen verbranding meer (gelukkig) en geen schadelijke toevoegingen (gelukkig). Als iemand tips heeft, laat me weten. Afkickverschijnselen zijn zo goed als achter de rug. Tevens kan ik hoop ander leuks doen met hetgeen dat ik in as deed verroken! Ik zet door?! Succes iedereen! Groet Brigitte.
Gerri uit Heijen heeft geschreven op 17 februari 2018:
60 jaar, waarvan 48 jaren gerookt. Alles geprobeerd om te stoppen met roken; Zyban, Nortrilen, pleisters, noem maar op. Sinds een maand aan het dampen gegaan. Zit op 6 mg en vanaf eerste inhalatie geen enkele trek meer in een sigaret. En zoveel schoner voor je omgeving en schoner voor je lijf. Top!
Lus heeft geschreven op 6 februari 2018:
Ik ben reeds 18 maanden gestopt met roken door te dampen. Momenteel 3 mg nicotine om vervolgens nog af te bouwen. Ik voel me stukken beter dan met een gewone sigaret, geen stank meer in huis of kleren.
Brigitte heeft geschreven op 4 februari 2018:
Beste allemaal, Ik ben dikke 3 weken rook-vrij dankzij de e-sigaret, of beter gezegd "mijn dampertje"!?. Momenteel slaap ik ook weer beter, geen slapeloosheid meer, geen zweten en hoofdpijn meer, en komt de stoelgang eigenlijk ook weer beter op gang. Wel nog last van vermoeidheid. De vlagen die me willen bewegen een echte sigaret te roken, worden ook minder. Ik ben trots op mijn eigen, echt waar! Ik heb een rustgevend gevoel over me heen, geen drukte meer en ook niet meer die duwende waas over mijn longen. Als ik 3 maanden bereikt heb, ga ik me een box-mod erbij kopen. Daar komt pas damp uit! Dat is dan ook weer meer voor de gevorderden. Ik wissel nu met mijn J.... G14 tussen 4 smaakjes (caramels en mints) en daar doe ik het goed op. Als ik mijn dampertje niet had, was ik zover niet gekomen. Ik voel me steeds aan de betere kant zeg maar. Stoppen of minderen in nicotine, wil ik niet, ik blijf toch nog een genieter, maar dan wel eentje van deze tijd. Ik zit op 12 mg zoals ook toen ik nog rookte en daar voel ik me fijn bij. Ik moet toch nog een hijs door mijn keel voelen gaan, zonder druk op de borst nu dan?. Fijn dat ik antwoord krijg op vragen en super dat deze site er is. Nederland heeft nog heel wat te behalen vergeleken met Groot Brittaniรซ. Ik hoop dat ze het in onze politiek ook echt gaan oppakken en niet (alleen maar) gaan discussiรซren over de aangiften tegen de tabaksindustrie. Je moet omdenken en ook ernaar handelen en de politiek gaat hopelijk stimuleren (ik verheug me al op de eerste hippe reclames) en weg met die doodskopjes ja, die op de liquids staan. Gek dat ik die nog nooit op een pakje sigaretten heb zien staan?!? Ik ben in ieder geval blij en goed op weg en diverse collega's bij mij ook. Het steekt aan! Iedereen blijf volhouden en laten we er allemaal komen?! Een genietende vapster!
willy uit nieuwendijk nbr heeft geschreven op 2 februari 2018:
Hallo allemaal, ik ben vorig jaar gestopt met roken na 35 jaar stevig gerookt te hebben...4 builen shag in de week.... ben 17 maart 2017 gestopt en over gegaan op een e-sigaret..... na 3 maanden was ik nicotine vrij... en ik damp nu gewoon omdat ik het lekker vind maar niet meer omdat het moet van mn lichaam... ben trots
Marcel heeft geschreven op 28 januari 2018:
Goededag, ik ben begonnen met dampen voor de kerst en tot nu toe bevalt het goed. Ik heb wel tegen mijzelf toentertijd gezegd dat ik in het weekend wel een sigaretje mocht, maar dit werd ook al snel helemaal geen sigaretje meer. Ik kijk vaak naar dat het gewoon veel beter smaakt en dat ik niet meer hoef te hoesten en over te geven. Ik zit momenteel op 3mg en ik vroeg mij een beetje af wat er precies zo giftig is aan de liquids. Er staan verschillende waarschuwingen op, maar alleen de stof nicotine is toch giftig? Mag een leeg flesje nu gewoon bij het plastic? Op de verpakking staat dat het naar een recyclepunt moet, maar zijn al die meldingen nu niet gewoon ontzettend overdreven? Ik wens iedereen heel veel succes met niet roken. Ik heb zelf heel wat gerookt en ben echt blij dat ik dit niet meer doe. Soms vind ik het wel eens moeilijk, maar ik zeg dan toch nee. Hopelijk kunnen anderen dit ook omdat het een echte verslaving is. Succes in ieder geval.
marjolein heeft geschreven op 25 januari 2018:
Na 38 jaar te hebben gerookt ben ik sinds twee overgestapt op de damper? ik heb vanaf het begin geen sigaret meer aangeraakt en afkickverschijnselen heb ik niet ervaren, ik heb de eerste week de handelingen gedaan die je hebt bij het roken van een sigaret o.a. buiten staan e.d. dit hoort bij de verslaving die tussen de oren zit. Na een week was dit gevoel ook verdwenen. Ik ben dolgelukkig dat ik van het roken af ben. ??.
Brigitte heeft geschreven op 16 januari 2018:
Hallo, het bevalt me nog altijd, het dampen. Echter vannacht begon het na 4 dagen: de slapeloosheid. Ik ben kapot. Ik verlang nu heel erg naar een echte sigaret, alleen al maar om vanavond de slaap te vinden. Oehh, wat is dit zwaar, ondanks dat ik damp. Maar in het dampen zit natuurlijk minder nicotine dan in een sigaret. Ik was eerst al blij dat ik de slaap wel kon vinden, maar gisteren dus niet meer. Ik wil volhouden, maar ben erg verdrietig momenteel. Tevens ben ik bang om 80 kg aan te komen, hoorde ik ook mensen over praten, die daarom maar weer zijn gaan roken. Te gek voor woorden toch. Mijn vraag: heb je dus echt afkickverschijnselen van het roken, ondanks dat je lekker aan het dampen bent? En hoe lang duren die??
Beheerdersantwoord:
Hou vol! Afkickverschijnselen van roken zijn er echt, dat valt niet te ontkennen. Echter zijn deze niet volledig te wijten aan het feit dat je via dampen minder nicotine binnenkrijgt. In tabaksrook zitten natuurlijk nog veel meer stofjes die de afhankelijkheid versterken. Twijfel niet om een E-Liquid te gebruiken met een iets hoger nicotinegehalte dan je nu gebruikt. Het consumeren van nicotine via een E-sigaret is een heel andere kwestie dan nicotine consumeren via een tabak sigaret. Met een week of twee ben je van deze probleempjes af en kan je indien gewenst de nicotine in de E-Liquid langzaam aan gaan afbouwen. Je zult zien dat het je gemakkelijker af zal gaan dan je dacht. Vergeet niet dat nicotine geconsumeerd via een E-sigaret bij lange na niet zo schadelijk en zwaar verslavend is als men ons altijd heeft verkondigd. Op termijn gaan de doodskopjes weer van de E-Liquid flesjes verdwijnen - het is de reinste kolder dat ze er ooit opgekomen zijn. De ergste verslaving die door het roken teweeg wordt gebracht is de handeling op zich. En daar kom je moeilijk vanaf - de E-sigaret is daarom zo een goed werkend, veel minder ongezond alternatief. Bijt er even doorheen, de E-sigaret helpt je erbij! Zoals gezegd zal binnen een week of twee de wereld er al weer heel anders uitzien. Val niet terug op die levensgevaarlijke tabak sigaret, het ergste heb je al bijna achter de rug ?
Brigitte uit Sittard heeft geschreven op 11 januari 2018:
Hallo, ook ik ben om?! In totaal bijna 30 jaar gerookt, kettingroker. Onlangs smaakte mij de sigaret niet meer en gepoogd te stoppen. Erg moeilijk, want ik blijf hunkeren naar nicotine en ook naar mijn momentje. Vandaag de gespecialiseerde winkel in geweest voor een E-sigaret met alles erop en eraan met diverse vloeistofjes. Ik heb fijn mogen uitproberen en kreeg uitgebreid tekst en uitleg: ik ben om! Heerlijk lurken met smaak en ik kan het doen wanneer ik wil, zonder afval te maken. Ik ga dan niet meer stinken en mijn gezondheid zal erop vooruitgaan. Tevens lijkt het me al met al goedkoper dan sigaretten. Dan kan ik de traditionele sigaretten eindelijk vaarwel zeggen, voordat de tabaksindustrie het zelf doet. Trouwens, zelfs longartsen adviseren dit voor verstokte rokers, dat heb ik gelezen. Stoppen wil ik ook niet, maar anders roken. Ik zie mezelf als: een moderne roker. Ow ja, tevens hoest ik niet meer, ongeacht hoeveel ik inhaleer. Volgende week ben ik jarig en dan is het "pakket" van mij! Leuk topic, ben ook benieuwd naar de ervaringen van anderen.
Myriam uit Vilvoorde heeft geschreven op 30 december 2017:
Sinds ik 12 jaar was altijd gerookt, veel en minder, nooit echt gestopt enkel toen ik zwanger was en borstvoeding gaf. Enkele weken geleden zei mijn zoon dat ik toch veel rookte, en dat hij voor mijn kerstcado een damper ging kopen. Twee dagen geleden naar de dampshop gewandeld en een leuk toestelletje gekocht, een Justfog, verschillende aroma's erbij, watermeloen, aardbei, ananas, mojito, cocos, en tabak van 6mg. Nooit gedacht dat het echt mijn zin voor een sigaret zou verminderen, maar het werkt. Wat ik wel miste in het begin was de handeling van een sigaret op te steken na het eten, of als ik met mijn beste vriendin aan het bellen was. Na 45 jaar roken ben ik zeker dat dit me volledig van die ongezonde gewoonte gaat afhelpen. En daar is mijn zoon zeer blij mee :).
Wendy heeft geschreven op 6 november 2017:
Hallo Ik ben 27 jaar geleden begonnen met roken en ik heb alles gerookt wat ik kon krijgen! Een paar stoppogingen ondernomen, maar dit lukte voor geen meter. Hooguit 3 dagen niet roken. Toen toch maar eens overstappen op de e-smoker. En raar maar waar, vanaf minuut 1 geen zin meer in een sigaret. Op een site had ik een afbouwschema gevonden. Ik ben begonnen met 24 mg en zit nu sinds 2 weken op 0 mg. Nu de handeling nog gaan minderen.... En dan helemaal stoppen!!
Ted heeft geschreven op 6 oktober 2017:
35 jaar gerookt. Begonnen met shag (drum), later overgestapt naar filtersigaretten, L&M. Een pakje per dag. Ik hoestte veel de laatste jaren en โ€™s nachts piepten mijn longen. Ik wilde ermee stoppen of fors minderen. Dat lukte voor geen meter. Sterker nog, ik begon gestaag meer te roken. Zoog zoโ€™n filtersigaretje in nog geen 2 minuten helemaal op en daarna wilde ik gelijk weer een nieuwe opsteken. Dat irriteerde me. 5 jaar geleden had ik eens een e- smoker geprobeerd maar dat beviel me helemaal niet. 3 weken geleden weer een damper aangeschaft met de bedoeling mijn sigaretten consumptie te minderen. En een โ€˜marlboro achtigeโ€™ liquid, 18 mg. De eerste dagen soms nog een sigaretje gerookt, een of twee op een dag. De laatste 2 weken helemaal niet meer gerookt. Smaakt niet meer. Ben hier enorm blij mee. Ik hoest niet meer, piep niet meer en merk dat ik meer lucht heb. Hijg niet meer na het oprennen van een trap! Ik damp nog steeds 18 mg en ga volgende week proberen over te stappen naar 12 en als het niet lukt 15. Kan het nog niet goed bevatten dat dit zo gemakkelijk wasโ€ฆ en inmiddels overgestapt naar een liquid met mildere smaak met meer VG.
Melinda vanbilsen uit Bilzen (B) heeft geschreven op 23 augustus 2017:
Hallo, leuke site! Ook ik heb meer dan 40 jaar gerookt. 2 weken geleden was ik op bezoek bij mijn nichtje en zij had een e-sigaret. Ik heb er een paar keer aan geproefd en 's anderendaags ben ik er zelf een gaan kopen. In de shop kreeg ik prima uitleg en een starterskit, afgestemd op mijn rookgedrag. Ik ben begonnen met 6mg nicotine en tussendoor 0mg. Ik gebruik het nu afwisselend en ga volgende week minderen met de 6 mg en meer en meer 0mg gebruiken. Tot nu toe gaat het prima en ik vind het zelfs lekkerder dan een tabaksigaret!
Jos uit Vianen heeft geschreven op 20 augustus 2017:
Ik heb meer dan 40 jaar gerookt, beginnend met zware shag en de laatste 3 jaar halfzware shag. Ik heb in al die jaren 1 poging gedaan om te stoppen. Ik vond het gewoon lekker! Mijn dochter heeft ook jaren gerookt, maar was een jaar geleden overgestapt naar dampen. Ik heb wel eens een hijs geprobeerd, maar moest ontzettend hoesten! Op mijn laatste verjaardag een week geleden heeft zij mij een damper kado gedaan. Weer ontzettend hoesten! Toch heb ik haar beloofd om het een kans te geven. Ik ben naar de dampshop gegaan, heb me daar laten voorlichten (het bleek dat mijn dochter nog in de veronderstelling was dat ik zware shag rookte) en met een andere vloeistof (Liqua traditional Tobacco 10) ben ik nu een dag of 4 aan het dampen. Tot mijn verbazing heb ik geen behoefte meer aan een sjekkie! Het hoesten is aanzienlijk verminderd en in huis hangt geen stank meer volgens mijn vrouw. Ik rookte 120 gram shag (3 pakjes) per week. Ik verwonder me en laat het gebeuren. Mocht ik toch weer ontzettende trek krijgen in een sjekkie, hoop ik toch dat mijn wilskracht me daar overheen helpt. Ik merk in ieder geval wel dat de damper me hierin erg ondersteunt. Maar okay, het is pas de 5e dag vandaag zonder shag. Maar die vorige poging om te stoppen duurde nog geen 2 dagen.
Chris uit Antwerpen heeft geschreven op 12 augustus 2017:
Hi, meer als 45 jaar rookte ik meer dan twee pakjes per dag. Ik was dus een kettingroker! Mijn vader stierf vrij jong (longkanker). Hij rookte ook zijn twee pakjes per dagโ€ฆ Ik ben nu 3,5 jaar rookvrij. Het heeft me zweet, bloed en tranen gekost. Het is me gelukt dankzij medicatie en medisch toezicht. Maarโ€ฆik mis het nog altijd! De duivel laat soms, niet regelmatig, zijn gevorkte staart zien. Ik heb al enkele keren gedacht aan de e-sigaret (zonder nicotine). Ik mis de handeling, de gezelligheid. Op de gespecialiseerde sites staat dat de e-sigaret enkel bestaat voor mensen die willen stoppen met roken, niet voor niet-rokers. Ik beschouw me niet echt als een niet-roker maar wel als een ex-roker die niet meer rookt. Het verschil is enorm! Roken maakte deel uit van het ademhalingsproces en was helemaal normaal voor mij. Iemand die nooit heeft gerookt kan dit moeilijk begrijpenโ€ฆ Ik weet dat de e-sigaret voor mij een gevaar inhoud. Goede raad heb ik al gekregen van de Belgische anti-kanker liga. Alhoewel zij absoluut niet e-sigaret pro zijn voor een niet-roker of ex-roker, gaven zij me wel de raad om een e-sigaret uit te kiezen zonder nicotine inhoud en niet al te dun om de herinnering aan de โ€œechteโ€ niet op te roepenโ€ฆ Misschien hebben jullie nog tips voor mij? Ik zit hier met een serieus dilemma!
Beheerdersantwoord:
Hallo Chris, in jouw geval hoop ik dat je geen van beide meer gaat doen. Je bent al zolang zo sterk geweest. Maar als de duivel te zwaar gaat opspelen, kies dan liever voor een E-sigaret zonder nicotine, in plaats van een tabak sigaret.
Elja heeft geschreven op 24 juli 2017:
Na 40 jaar roken en mislukte stoppogingen lukte het WEL om te stoppen met roken met behulp van de E-sigaret. Mijn artsen stonden volledig achter mijn stoppoging met behulp van de E-sigaret. En tot mijn verbazing was het stukken makkelijker dan al mijn vorige stoppogingen. Ik ben nu al 2,5 jaar tabak rook-vrij! Ik sta dus achter alle goede informatie over de E-sigaret, zoals bijvoorbeeld deze website!!
Sander uit Weert heeft geschreven op 23 juli 2017:
Ziet erg gelikt uit dit nieuwe jasje. Erg goed deze site. ?
kees uit den bosch heeft geschreven op 23 juli 2017:
Deze site en Edwin hebben mij 2 jaar geleden veel aanvullende info gegeven. De basiskennis op dampforum.nu bijeengesprokkeld. Ben nu een tevreden damper en al 2 1/2 jaar van de shag af. Goed voor gezondheid en portemonee. Ik erger me kapot aan de overheden en andere nitwits
Marina uit Rotterdam heeft geschreven op 23 juli 2017:
Onder andere deze website heeft mij geholpen om de juiste informatie te vinden die *ik* nodig had over het dampen, nadat ik genoeg had van alle nadelen van het roken na ruim 40 jaar roken. Lange openingszin, maar daar komt het wel op neer. Ik heb nooit eerder de behoefte gehad om te stoppen met roken en dat ook nooit gedaan, totdat het dampen mij als enige juist werkend alternatief leek. Na mij een week goed en intensief te hebben ingelezen over dampen, heb ik begin juni 2017 contact opgenomen met een gespecialiseerde winkel en een afspraak gemaakt. Ik heb mijn laatste shaggie in de auto gerookt, de winkel binnengestapt waar naar mij geluisterd werd, waar ik mocht proeven en ik de verschillende mogelijkheden gepresenteerd kreeg. Een kleine 2 uur later de winkel al dampend en met een tas vol spullen verlaten en in de auto dampend (tegelijk de batterij ladend) terug naar huis gereden. Vanaf dat moment geen shaggie meer gerookt en zo'n 3 weken later de shag die ik nog had liggen weggegeven. Ik heb gekozen voor een Eleaf Aster 75Wt met Joyetech Ego One V2 atomizer met rebuildable coils. Het bevalt me uitstekend, ben inmiddels ook al bezig zelf de vloeistof te maken. De coils heb ik nog niet zelf gebouwd, wel opnieuw gewicked, maar deze coils gaan zo lang mee, dat het recoilen nog niet nodig is geweest. Er is veel zin en helaas ook onzin te vinden op het internet over stoppen met roken in het algemeen al dan niet in combinatie met het dampen in het bijzonder. De hoeveelheid informatie op deze website wordt in hapklare brokken gepresenteerd en de persoonlijke ervaringen van Edwin zijn er goed in verwerkt. Al met al kan ik zeggen dat ik totaal geen behoefte heb om terug te gaan naar shag roken en ik zie dat ook in de toekomst niet gebeuren. Met dampen heb ik een uitstekend alternatief gevonden waarmee ik nu met recht hoop oud te worden. In ieder geval een stuk ouder en gezonder dan als ik was blijven roken ;-)
Edwin uit Rotterdam heeft geschreven op 22 juli 2017:
De E-sigaret heeft mij in een geheel andere levensstijl gebracht. Na tientallen jaren te hebben gerookt en meerdere mislukte stoppogingen, nu bijna vier jaar zonder tabak. Het gevoel is hetzelfde als bij een roker die stopt en niet gaat dampen. Een soort bevrijding en een overwinning. Sterk verbeterde lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Een klein beetje nicotine ja, maar meer voor het idee en gevoel in de keel bij inhaleren dan voor een afhankelijkheidsgevoel. Totaal anders en veel minder ongezond dan roken echter de handeling op zich is hetzelfde. Daar ligt naar mijn mening het succes van dit alternatief. Ben benieuwd naar andere ervaringen of opmerkingen. Over de E-sigaret of over de informatie op de website. Geef jij de roker die niet kan stoppen ook een zetje?
Remco heeft geschreven op 19 mei 2017:
Hallo, ik ben vandaag begonnen met een E-smoker (smoke stik) met 8mg nicotine. Heb al tig pogingen ondernomen om te stoppen. Ik rookte 1 pakje zware shag per 4 dagen of een pakje pall mall sig. per dag. Na vele positieve reacties heb ik er 1 aan geschaft en ik moet zeggen het valt me niet tegen.
Karin heeft geschreven op 1 mei 2017:
Goedemorgen, Ik rookte 42 jaar nu. Een keer ben ik 9 maanden gestopt :-). Daarna weer verder roken en wel als een ketter. Ca. 40 sigaretten per dag. Ik ben gestopt d.m.v. Tabex tabletten, minder schadelijk dan de Champix-tabletten. En ja ik ben eraf!! Nu met een damper met smaakjes. Deze damper is niet te verkrijgen in Nederland, dus de vloeistof ook niet (Woon zelf in Frankrijk). Dit is een geweldige damper!! Zijn vullingen die je erin doet, dus zelf niet knoeien met de vloeistof. Kan het dampen iedereen aanraden die een ( echte) wens heeft om te stoppen! Groetjes, Karin vanuit Salviac, France
Martin heeft geschreven op 22 april 2017:
Ik gebruik momenteel de Aspire NX30 mini box mod. DL dampen wil ik in ieder geval niet; een collega van mij heeft zo'n apparaat en die dingen zijn behoorlijk dorstig. Ik kan eventueel nog mengen van 12 mg en 6 mg. En anders laat ik het maar zo want het is in elk geval beter dan sigaretten roken. Complimenten voor je website, staat veel nuttige informatie in.
Merryweather heeft geschreven op 21 april 2017:
10 Februari gestopt met roken en door de damper ontzettend gemakkelijk vol te houden. Begonnen met 11mg nicotine en nu naar 6 en dan langzaam afbouwen naar 0. Uitvinding van de eeuw! Mijn conditie is al behoorlijk verbeterd. Mijn allergieรซn zijn minder hevig. En niet meer benauwd... Oh ja ,mijn man doet mee en ook hij houdt vol. En ook met gemak.
wilma heeft geschreven op 12 april 2017:
Nooit gedacht dat ik zou kunnen stoppen met roken. Pakje per dag. Na overlijden van dierbare aan kanker ging de knop om. Mijn partner had nog een damper met 3mg nicotine en ik ben deze gaan gebruiken. Geen moeite en binnen 2 dagen niet meer benauwd en niet meer hoesten. Ga nu zonder nicotine gebruiken. Ben heel blij dat ik dit heb voor achter de hand. Het enige wat ik ondervind (na de eerste week verstopping te hebben gehad), en slecht en kort slapen is dat ik wel erg moe ben en blijf, hoort dit erbij? Ik ben nu 2 weken gestopt en ik ga nooit meer sigaretten roken.
Annie Tigchelaar heeft geschreven op 15 augustus 2016:
Ik damp nu 4 maanden en rook ook geen shagjes meer. Ik ben er zeer tevreden over en de KNOP is om, om geen shagjes meer te roken. Ik heb 6 mg nicotine in mijn liquid. Ik heb het ook mijn zusje aangeraden en die rookt nu al 2 weken geen shagjes meer alleen maar dampen ook 6 mg nicotine.
Cindy heeft geschreven op 15 maart 2016:
Ik ben de laatste tijd weer steeds meer bezig met de e-sigaret en 'struikel' daarbij steeds over jouw nuttige site. Ik heb mijn Ego starterskit (2013) en Vision Spinner 2 (begin 2015) vorige week ingeruild voor een iStick (20W), en het lukt me nu eindelijk sinds gisteren om de gewone sigaret helemaal links te laten liggen. Ik noem mezelf nog geen ex-roker, daarvoor vind ik het gezien eerdere stoppogingen nog veeeeeel te vroeg, maar wie weet komt dat nog. In elk geval bedankt voor de duidelijke uitleg over allerlei technische dingen!
Sebastiaan A heeft geschreven op 23 december 2015:
Sinds ik een elektrische sigaret rook (wat nog lekkerder, goedkoper en gezonder is) rook ik bijna geen sigaretten meer! Heerlijk en ben blij dat ik hem heb gekocht! :)
Jarno heeft geschreven op 26 oktober 2015:
Eindelijk een duidelijke en eerlijke website over dampen. Afgezien van mijn goedkope e sigaret die om de haverklap na brand smaakt ben ik nieuw in deze wereld en zoekende na waar ik nu mee moet beginnen.
Jasper heeft geschreven op 15 augustus 2015:
Ik vind de E-sigaret een top uitvinding. Nu kan ik 's avonds heerlijk ontspannen en mijn vrouw heeft er geen last van. Hoef ook niet buiten te staan en heb geen last van hoest meer. In het begin wel een droge mond, maar dat was snel verdwenen.
Bryan heeft geschreven op 11 juni 2015:
Bedankt! Er staat veel info op je website en ik heb daar 2 maanden geleden (toen pas begonnen) gretig gebruik van gemaakt :). Ik maak al m'n eigen coils en wil nu beginnen met het maken van m'n eigen vloeistof :). Al met al een blije ex-roker, ik rook zelfs minder jointjes omdat ik niet meer kan genieten van de smaak van een joint, wat vroeger dus wel lekker was in vergelijking met een sigaret. Vreemd bij-effect vind ik :).
RGO77 heeft geschreven op 7 juni 2015:
Er is al heel veel heisa geweest omtrent de elektrische sigaret maar dat geldt met alles zo wanneer het te heet onder de voeten wordt. Ik begrijp nog altijd niet waarom ze de gewone sigaret niet afschaffen als het dan toch zo dodelijk is. Hoe hypocriet is het eigenlijk. Maar zoals ik zei, dat geldt met alles zo. Ook Stevia heeft 15 jaar nodig gehad om op de markt te geraken. Ik heb zelfs nog met die prof gesproken! Die vertelde dat de suikerindustrie zijn vondst tegenhield. Nu springt elk groot merk erop. Wij moeten ook eens stoppen met die onzin te slikken...
Gilles heeft geschreven op 9 januari 2015:
Ik vind het gezeur dat het ongezond en gevaarlijk is ver buiten proporties. Nu heeft de roker een alternatief en is het weer niet goed! Wat willen we nu eigenlijk met zijn allen? De roker totaal stuk pesten? Een verstokte roker zoals ikzelf, stopt toch niet zomaar. Laat deze roker dan grijpen naar die E-sigaret. Hoe je het ook wend of keert, vergeleken met de klassieke tabak is dit vele malen beter. Dus ik zou zo zeggen laat het toch is met rust. Laat een roker hiervoor kiezen, zonder al dat negatieve gedoe.
Jeroen van Kuijk heeft geschreven op 13 december 2014:
Geweldige site! Wat je getracht hebt ( een overzichtelijke site te maken) is in mijn ogen prima gelukt! Ik bezoek je site regelmatig en gebruik hem als naslagwerk! Keep up the good work!
Vanwege de wetgeving heeft deze pagina geen eigen facebook. Maar wellicht uzelf wel en wilt u dit delen? Dat kan.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Welkom bij E-sigaret Dampen.nl

De inhoud en artikelen op deze website zijn niet bedoeld voor minderjarigen. Verifieer daarom uw leeftijf om verder te gaan.