E-sigaret Dampen.nl - Alles voor en over elektrisch roken - E-sigaret informatie 2020

Kosten

Met de E-sigaret kan je ten opzichte van de tabak sigaret veel geld besparen! Natuurlijk kunnen we het slechts over een indicatie hebben. Met een tweetal redelijk representatieve voorbeelden zien we het verschil in kosten. Hierbij gaan we er vanuit dat je volledig bent gestopt met roken.

In ieder geval is dampen goedkoper dan roken. Het feit dat het elektrisch dampen ook nog eens veel minder ongezond is kan niet in geld worden uitgedrukt. Wat dat betreft is het de vraag wat het u waard is. Minder ongezond en voor de meeste dampers ook goedkoper.

In de voorbeelden is geen rekening gehouden met een exact gelijke nicotineopname. Het lichaam kan uit de damp niet zoveel nicotine opnemen als uit sigarettenrook. Je zult in het begin dus naar alle waarschijnlijkheid wat meer dampen. Echter voor de meesten is dat maar voor korte duur. Met elektrisch dampen kan de nicotine vrij snel worden afgebouwd naar een veel lager gehalte of zelfs naar nicotine vrije E-Liquid. Dat blijkt uit zeer veel gebruikerservaringen. Meer informatie over de kosten van elektrisch roken vindt u op EA-Sigaret.

Kosten vergelijking: roken vs elektrisch dampen

 

Kosten vergelijk roken vs dampen

 

kosten vergelijk roken vs dampen

De bedragen in de voorbeelden zijn gebaseerd op de prijzen per April 2016. Voor een update over prijs en kosten van dampen kunt u ook kijken op EA-Sigaret.

Als we voorbeeld 1 aanhouden en ervan uit gaan dat je bent gestopt met roken en niet gaat dampen ben je absoluut de winnaar. Je bespaart dan in ieder geval rond de € 2.000,00 aan kosten per jaar. Naast het feit dat de schade aan de gezondheid natuurlijk aanzienlijk wordt teruggebracht.

De genoemde bedragen zijn indicaties. De kostenbesparing kan hoger of lager uitpakken al naar gelang het dampgedrag en de gebruikte materialen. Ik ben van gangbare en kwalitatief goede dampwaren uitgegaan. Gemiddeld genomen kan je stellen dat wanneer je volledig stopt met roken, de prijs voor dampen tussen één derde en de helft van de “oude” rookprijs zal liggen. Als je echter wat te enthousiast raakt en je koopt een paar high-end apparaten geef je al heel snel honderden euro’s uit. Dan wordt de besparing in het begin natuurlijk drastisch minder. Uiteraard hebben we diverse e-sigaret starterset aanbiedingen die niet duur zijn en zeer zeker geschikt om van het roken af te komen.

Naast het feit dat je een stuk minder ongezond bezig bent is het elektrisch dampen ook goedkoper. Als je van het dampen je hobby maakt en je bent fanatiek genoeg, kan het ook betekenen dat er van een besparing ten opzichte van roken geen sprake meer is! Denk dan altijd weer aan het feit dat het minder ongezond is. Dat doet bij mij persoonlijk de pijn in de portemonnee meestal aanzienlijk verminderen :)

Vanwege de wetgeving heeft deze pagina geen eigen facebook. Maar wellicht uzelf wel en wilt u dit delen? Dat kan.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Eén reactie op “Kosten

 1. Hallo,

  Ik damp sinds januari 2017 en vind dat de kosten zeer meevallen. Ik heb jarenlang gerookt en dat kostte mij zo’n 150 tot 200 euro per maand. In het festival seizoen was dit zo’n 300 euro, omdat alcohol en tabak erg goed samen ging. Tegenwoordig verdamp ik zo’n 300 ml (2 mg) per maand weg, dit kost mij 65 euro.
  Ik gebruik wel shake and vape, dus eliquid koop ik zonder de nicotine in grotere verpakkingen. Met nicotine base kom ik uit op 110 ml per flesje.
  Hardware kosten zijn wel wat hoger, maar dat is voor iedereen anders.
  Mijn vape gedrag is cc en bezit nu het volgende:
  -(gewist ivm reclamewetgeving)

  Dit lijkt veel, maar als je het tegenover het roken zet, valt het erg mee. Overigens ken ik ook veel dampers die al een jaar doen met de starter set (€30). Liquid kost dan heel weinig, misschien zo’n 20 euro in de maand.

  En dat is nou ook zo leuk aan dampen, iedereen doet het op zijn eigen manier, er bestaan honderden verschillende smaken en alles is mogelijk. Nooit meer roken, that’s for sure!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij E-sigaret Dampen.nl

De inhoud en artikelen op deze website zijn niet bedoeld voor minderjarigen. Verifieer daarom uw leeftijf om verder te gaan.