POD e-sigaret in opmars

Hoe hard de een of andere gigant ook zijn best moge doen, de E-sigaret is anno 2018 niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. De ontwikkeling wordt momenteel weliswaar sterk afgeremd door strenge regelgeving, echter tegenhouden lukt niet meer. Het is nu aan de techneuten om producten op de markt te brengen die volledig aan de regels voldoen en daarnaast ook goede performance bieden. Een lastige opgave om die twee zaken goed gecombineerd te krijgen. Volgens een aantal grote producenten zou het met de hybride POD E-sigaret moeten lukken. Om een POD elektrische sigaret te kopen ga naar EA-Sigaret.

Het moet zo goed zijn dat de roker die niet kan of wil stoppen, met plezier zijn tabak sigaret aan de kant gooit.

De hybride E-sigaret of Pod System Vape Pulse E-cig is in opmars en de verwachtingen liggen hoog. Is dit type E-sigaret een goede keuze voor beginners? En/of is het slechts leuk om erbij te hebben voor gelegenheden waarbij discretie vereist is en wanneer eenvoud en gemak gewenst is?

De hybride E-Sigaret of Pod System Vape Pulse

Pod systeem E-Sigaretten zijn de nieuwe trend voor gebruikers van E-sigaretten. Of misschien beter gezegd voor de rokers die willen gaan overstappen van tabak roken naar E-sigaret dampen. Mijn persoonlijke mening is dat dit type hybride E-sigaret het beste past bij starters. Dampers die al gewend zijn aan hun geavanceerde E-sigaret zullen deze waarschijnlijk niet zo snel inruilen voor een pod systeem. Misschien maakt de hybride E-sigaret wel deel uit van hun assortiment. Voor gelegenheden waarbij discretie vereist is bijvoorbeeld. Of wanneer er behoefte is aan gemakkelijk en snel wisselen van E-Liquid. Zonder op dat moment te hoeven navullen vanuit een flesje. Je wisselt de pod en je kunt verder dampen met een ander smaakje.

Deze innovatieve hybride E-sigaret bestaat uit een batterij en afhankelijk van merk en type een hervulbare of gesloten pod. In de pod of cartridge zit de E-Liquid en de coil. Een pod bevat afhankelijk van het merk en type tussen de 1,5 en 2 ml E-liquid en de kanthal coils met katoenen wick hebben een weerstand tussen 1,5 Ohm en 2,0 Ohm. De batterij capaciteit ligt tussen de 300 en 1500 mAh en de output range tussen de 8 en 15 Watt. Een en ander weer afhankelijk van merk en type. Het nemen van een (stevig) trekje activeert automatisch de batterij. Een ledje geeft aan hoeveel lading er nog in de batterij aanwezig is. Sommige modellen gaan alweer een stap verder met een activeringsknop, een led schermpje en een instelbaar wattage.

Een hybride E-sigaret anno 2018 is geen Cig-A-Like anno 2007

Het systeem op zich is redelijk vergelijkbaar met de Cig-A-Like van toen. Echter de techniek is sterk verbeterd. Ze hebben een ander uiterlijk en een veel betere smaak en dampontwikkeling. Geen enorme dampwolken maar wel een bescheiden hoeveelheid damp vergelijkbaar met een rookwolk van een tabak sigaret. Er is een redelijke keuze aan E-liquid smaken voor de volledig gesloten systemen. Meestal met een PG/VG verhouding van 50/50 en verkrijgbaar in verschillende nicotinesterkten. Bij de hervulbare pods bepaal je natuurlijk zelf wat er in gaat.

De voordelen van een hybride E-sigaret

  • Redelijk goede performance voor een E-sigaret in deze klasse
  • Heel erg simpel in gebruik
  • Klein en licht en dus zeer gemakkelijk mee te nemen in de jas- of broekzak
  • Uitermate geschikt voor gelegenheden waarbij discretie, eenvoud en gemak vereist is
  • Redelijk aantal smaken in verschillende nicotinesterkte verkrijgbaar
  • Meer weten over POD systeem elektrische sigaretten?

De marketing strategie

In eerste instantie hebben een aantal grote producenten hun zinnen volledig gezet op Amerika. Gezien de wetgeving die daar zal worden geïmplementeerd kan je alleen met innovatie en technieken binnen dat wetgevingskader nog succesvol blijven. Dat is niet bepaald simpel en daarom lag in 2016 de focus op met name dit deel van de wereld. Het schijnt gelukt te zijn met een onverwacht hoge omzet en deze hype komt gegarandeerd binnenkort overgewaaid naar Europa.

De markt zal door de wetgeving nog verder veranderen en er zal nog meer moeten worden gedaan om te overleven. Nog is de hybride E-sigaret technologie exact hetzelfde als een traditionele E-sigaret: silica of katoen omwikkeld met draad. Dit kan alleen maar met handarbeid tegen lage kosten in China zo worden geproduceerd. Er wordt gezocht naar ander materiaal en zodoende een mogelijke industriële productie in Europa. Ook bij de accu’s zal het een en ander gaan gebeuren. Hierbij moet je denken aan een verdere ontwikkeling van temperatuur geregeld dampen.

Welke naam zich onder het publiek zal doorzetten is nog de vraag. Wordt het de hybride E-sigaret, E-sigaret 2.0 of de Pod System Vape Pulse E-cig. De tijd zal het leren. Ik zie het vooralsnog als een sterke verbetering van het vroegere Cig-A-Like type en geef het een redelijke kans van slagen onder de starters. Als het in Amerika lukt duurt het meestal niet zo lang voordat de een of andere hype overslaat naar Europa.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,50 out of 5)
Laden...
Vanwege de wetgeving heeft deze pagina geen eigen facebook. Maar wellicht uzelf wel en wilt u dit delen? Dat kan.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter