Justfog E-sigaretten, clearomizers en coils

We gaan het hier hebben over een van de bekendste merken in de wereld van de E-sigaret. En dan bedoel ik niet waar en wanneer het merk opgericht is. (Dit is overigens 2013 in Korea). Justfog begon al direct de markt te veroveren met de inmiddels niet meer verkrijgbare 1453 clearomizer. Dit was een van de tot 2013 verkochte beste MTL clearomizers. Destijds waren het nog Top-coil clearomizers, waarbij bedoeld werd dat de coil bovenin de clearomizer zat. Inmiddels is dat niet meer handig, omdat de vloeistof naar onderen zakt, waardoor een grote kans op dry hits bestaat. Maar toen was dat wel gebruikelijk, en als je niet anders kent, is dat ook niet erg natuurlijk.

Justfog in de huidige tijd

Tegenwoordig is vrijwel elke clearomizer bottom coil. En wederom heeft Justfog de marktleiderspositie bereikt. Een groot voordeel van Justfog is dat ze slechts 1 soort coil kent, die bijna op elk model clearomizer past van Justfog. Daarbij zijn deze coils voorzien van organisch katoen waardoor een zeer zuivere smaak teweeg gebracht wordt.

Justfog modellen

Justfog richt zich echt op MTL e-sigaret modellen. De enige poging om een Subohm model te maken is inmiddels weer uit de handel genomen.

De eerste overstap naar de nieuwe bootom coil clearomizers is de C14. Dit model werd direct ook gekopieerd in een aantal variaties, maar de basis was toch echt een simpele tank, die met een goede coil veel smaak en damp afgaf. Ik denk dat we niet overdrijven als we zeggen dat iedereen wel eens met een Justfog gedampt heeft.

Welke modellen zijn er?

Eigenlijk kunnen we dit beperken tot 2 modellen.

We beginnen met de Justfog C14 set

Een eenvoudige penstyle batterij met de, reeds beschreven C14 tank. Leverbaar als dubbele set, met 2 batterijen van 900 mAh, twee tankjes en volgens mij 5 coiltjes en een oplaadkabeltje. Handig, want één in gebruik en eentje aan de lader betekent altijd kunnen dampen.

Een variant hiervan is trouwens de Justfog Q14 set, alleen heeft deze slechts 1 batterij meegeleverd. De Q14 clearomizer is net even ietsje groter en daardoor net ietsje meer gewild.

Justfog Q16 Set

Het tweede model is: U raadt het al, de Justfiog Q16 of de Q16 C startset. Deze batterij heeft ook 900 mAh, maar is wel instelbaar in een aantal verschillende wattagestanden. Ook de Q16 clearomizer is wat verbetert ten opzichte van de C14, want aand e Q16 is een airflow, of luchttoevoer gevoegd. Dat is voor veel mensen toch wel net even ietsje prettiger dampen.

We mogen geen plaatjes toevoegen, maar onder de linkjes kunt u zien hoe een en ander eruit ziet. In ieder geval, een Justfog e-sigaret kan zeer goed gebruikt worden om te stoppen met roken. Om te wennen aan elektrisch roken, en om met veel smaak een e-sigaret in gebruik te kunnen nemen.

Justfog POD systemen

Inmiddels zijn er ook POD systeem e-sigaretten van Justfog. Met sowieso 2 goede en geschikte modellen. Dan hebben we het over de Justfog minifit en de C601. Het voordeel van deze nieuwe ontwikkelingen is dat er geen coils meer vervangen hoeven te worden. In de vervangbare en navulbare PODs zit, zoals u gewend bent, een kant en klanre coil die een goede smaak en damp afgeeft. Na ongeveer 2 weken gebruik vervangt u de hele POD. Daarbij zijn deze POD systemen klein en handzaam, zodat veel gebruikers er eentje aanschaffen om naast hun gewone e-sigaret een klein model op zakformaat te hebben.

Vanwege de wetgeving heeft deze pagina geen eigen facebook. Maar wellicht uzelf wel en wilt u dit delen? Dat kan.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter