E-sigaret bedacht om verslaving te behouden?

In de kranten is het weer raak. Wederom hebben kranten klakkeloos een loos artikel over de e-sigaretten en het gebruik ervan overgenomen. Nu zou een groep longartsen uitgezocht hebben dat de e-sigaret bedoeld is om de verslaving aan nicotine in stand te houden. Ook word er wel beweerd dat het dampen minder schadelijk is dan roken, maar volgens de longartsen is alles beter dan roken. Ook zouden door de opkomst van de elektrische sigaret minder mensen de traditionele middelen gebruiken om te stoppen met roken.

Maar hoe zit dat dan? Ten eerste als het bericht klopt, en daar gaan we natuurlijk van uit, zouden de traditionele middelen werken om te stoppen met roken. Zaken zoals nicotine pleisters, nicotine sprays en andere middelen waar men toch nicotine van binnen krijgt. Wat doen die middelen dan? Zij geven ook nicotine.

Zo kan men ook zeggen dat de nicotine pleisters en nicotine sprays bedoeld zijn om de verslaving in stand te houden. Daarbij weten we uit ons eerder onderzoek dat veel mensen al diverse middelen geprobeerd hebben om te stoppen. En dat het pas lukt met een alternatieve manier van roken.

De elektrische sigaret is ook een alternatieve manier van roken, en ten opzichte van de tabakssigaret veel midner schadelijk. Zo is het bedoeld, en zo moet er naar gekeken worden.

Gelukkig doen we dat allemaal wel, alleen de longartsen blijkbaar nog niet. Blijkbaar denkt men daar dat de e-sigaret een uitvinding van de tabaksindustrie is, maar ik denk dat deze inmiddels zelf de haren uit het hoofd trekt dat zij inderdaad zelf niet met een dergelijke uitvinding gekomen zijn.

De miljoenen levens die gered worden door over te stappen van roken naar dampen vergeet de longarts-bende klaarblijkelijk. Wellicht zijn ze bag dat ze minder werk krijgen of houden, en zijn ze niet bereid om zich weer op de arbeidsmarkt te storten?

Vanwege de wetgeving heeft deze pagina geen eigen facebook. Maar wellicht uzelf wel en wilt u dit delen? Dat kan.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter