Factsheet E-sigaret

RIVM lanceert onwaarheden en informeert onvolledig

Eind november 2013 presenteerde de RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) de Factsheet E-sigaret en er ontstond veel onrust en rumoer. Geen wonder natuurlijk want al snel werd duidelijk dat dit document ongenuanceerd, onvolledig en op sommige punten zelfs onjuist is. Een paar weken later verkondigde het Ministerie van Volksgezondheid deze boodschap van het RIVM in een persbericht, echter zonder enige duiding.

De echte Factsheet E-sigaret

Gelukkig hebben diverse vrijwilligers van Acvoda (Actief voor Dampers) in nauwe samenwerking met gebruikers van de E-sigaret het initiatief genomen een echte Factsheet E-sigaret op te stellen. Ze hebben hiermee het een en ander in de juiste context geplaatst, informatie aangevuld en foute informatie gecorrigeerd. Zo wordt er onder andere nogmaals onderbouwd aangetoond dat er in de damp van E-sigaretten geen benzeen of fijn stof voorkomt. En dat E-sigaretten absoluut niet gericht zijn op jongeren.

Acvoda geeft tegengas

De onderzoeken rondom de E-sigaret zijn nog steeds gaande en zullen in de toekomst worden voortgezet. Er is inmiddels al voldoende onderzoek verricht om bepaalde zaken als wetenschappelijk onderbouwd te kunnen aanvaarden. Toch merken we steeds weer dat er foute en/of onvolledige informatie wordt verspreid. Diverse onafhankelijke instanties die zich inzetten voor de E-sigaret moeten een harde strijd leveren. En deze strijd wordt geleverd! Laten we hopen met voldoende succes om zonder vervelende beperkingen van de E-sigaret te kunnen blijven genieten.

E-sigaret veel minder ongezond

Het wordt voor velen gelukkig steeds duidelijker dat de E-sigaret een enorme gezondheidswinst kan opleveren ten aanzien van de klassieke tabak sigaret.

Lees hier meer over de gezondheidsaspecten van de E-sigaret

Ook al lijkt de uiterlijk zichtbare damp van de E-sigaret nog zo op de rook van de klassieke tabak sigaret, inhoudelijk gezien is er een wereld van verschil in het voordeel van de (ex)roker.

Lees hier de echte Factsheet opgesteld door Acvoda

Vanwege de wetgeving heeft deze pagina geen eigen facebook. Maar wellicht uzelf wel en wilt u dit delen? Dat kan.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter