eGo elektrische sigaret

De eGo elektrische sigaret komen we in de dampwereld overal tegen. 99 procent van de dampers kent de “eGo”. Sterker nog, in bijna elk dampers assortiment vind je er wel eentje terug. Toch gaat er meer schuil achter de “eGo” elektrische sigaret dan menig damper weet.

eGo elektrische sigaret meest populair

De eGo elektrische sigaret is zeker één van de meest populaire modellen in de E-sigaret industrie. Dit type krijgt van een grote groep dampers de voorkeur vanwege de vele mogelijkheden. De prestaties van de eGo elektrische sigaret zijn goed. Met andere woorden het uithoudingsvermogen van de batterij is tevredenstellend. Met een batterij die het een dag volhoudt en een verdamper waar voor een dag E-Liquid in kan, blijft er weinig te wensen over.

De keuze is enorm voor wat betreft de grootte en functionaliteit van de batterij, de stylen en de kleuren. Veel dampers hechten ook veel waarde aan het feit dat de eGo elektrische sigaret niet al te groot van formaat is. Dit type kan überhaupt niet worden verward met de klassieke tabak sigaret.

Met de aanschaf van een kwalitatief goede eGo elektrische sigaret kan je niets verkeerd doen. Ook de prijs is in doorsnee genomen zeer acceptabel.

eGo elektrische sigaret van Joyetech

De eerste eGo elektrische sigaret is door Joyetech ontwikkeld en gedistribueerd naar veel verschillende E-sigaret bedrijven. Het gaat hier om de Joyetech eGo-T.

Door de enorme populariteit en het gebrek aan handhaving van wetgeving, zijn er veel fabrikanten bijgekomen die hun eigen eGo elektrische sigaret produceren. Intellectueel eigendom aan de laars gelapt. Vooral in China een veel voorkomend fenomeen. Sommige hebben het een en ander aan functionaliteit toegevoegd. Functionaliteit die je op de Joyetech eGo niet terug zult vinden.

Specificaties van het origineel

De eerste Joyetech eGo-T elektrische sigaret heeft een korte 650 mAh en/of langere 1000 mAh sterke batterij. De verdamper heeft een cone ter bescherming en verfraaiing. Op de onderzijde vind je altijd het Joyetech logo terug. De Joyetech eGo-T en en eGo-C batterij leveren een werkspanning van 3.2/3.3 Volt. De regelbare eGo-Twist en eGo-CC kunnen worden ingesteld tussen 3.2 en 4.8 Volt.

Alle batterijen hebben slechts één aan/uit knop. Sommige tevens een draaiknop aan de onderzijde voor instelbaar voltage. Deze batterijen zijn allemaal voorzien van de universele eGo/510 aansluiting. Hiermee is het mogelijk een enorme verscheidenheid aan verdampers op deze batterij te plaatsen. Gebruik je een verdamper met een 510 aansluiting kan je een verloopring plaatsen.

Voor meer over de eGo/510 aansluiting zie de pagina: Batterij E-sigaret onder de loep

eGo-T en eGo-C

Wat wel eens tot verwarring leidt zijn de termen eGo-T en eGo-C. Deze refereren aan het systeempje waarmee de E-Liquid naar de coil wordt geleid. Hiernaast zien we namelijk de term eGo-Twist, ook wel eGo-VV of eGo-C Twist genoemd. Deze refereren aan de functionaliteit van de batterij zoals hierboven beschreven. Na de originele Joyetech eGo-T komen de Joyetech eGo-C en de eGo-CC met verbeterde verdamper systemen.

Naast de eGo lijn van Joyetech zien we ook de wel bekende eGo CE lijnen. Het gaat dan om de CE4/CE5/CE6 clearomizers (tanksystemen). Deze kunnen worden gebruikt in combinatie met een eGo batterij van Joyetech of een batterij van andere merken. De verschillen tussen deze systemen zijn niet heel erg groot. De CE4 moet u compleet vervangen na een tijdje dampen. De CE5 biedt de mogelijkheid voor het verwisselen van de coil. De CE6 heeft een iets grotere tankinhoud van 2.4 milliliter. Het prijsverschil is erg klein tussen coil vervangen of compleet nieuwe clearomizer. Het laatste is wel het meest voor de hand liggend en simpel.

eGo elektrische sigaret starterskit

De eGo elektrische sigaret is over het algemeen de meest verkochte E-sigaret onder de beginnende dampers. Het is een zeer handzame, gebruiksvriendelijke en kwalitatief goede E-sigaret. Het heeft een universele eGo/510 aansluiting. Er kunnen veel verschillende verdampers op worden geplaatst.

Naast de eGo batterij heb je een verdamper nodig, een oplader, E-Liquid en wat reserve onderdeeltjes. Je kunt dit naar eigen inzicht samenstellen. Je kunt ook kiezen voor een starterskit. Deze bieden alles wat je nodig hebt om direct te kunnen starten met dampen.

Vanwege de wetgeving heeft deze pagina geen eigen facebook. Maar wellicht uzelf wel en wilt u dit delen? Dat kan.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter